Algemene informatie India

Auto met chauffeur
Wij hebben gedeeltelijk rondgereisd per auto met chauffeur en dit is uitstekend bevallen. Ben je op zoek naar een goede chauffeur? Dan kunnen wij Bhawani Singh van harte aanbevelen. Hij rijdt goed, -rustig en veilig- , heeft kennis van zaken, is vriendelijk, behulpzaam en bovendien aangenaam gezelschap. Je kunt hem benaderen via zijn website

http://www.gajrajtravels.com/index.html



Reisdocumenten
Voor een bezoek aan India moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij vertrek uit India nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder is een visum verplicht. Deze is verkrijgbaar bij Indian Visa Application Centre in Den Haag.

Alarmnummers
Politie: 100 Brandweer : 101 Ambulance: 102

Tijdverschil
In India is het in onze zomertijd 3,5 uur en in onze wintertijd 4,5 uur later.

Geldzaken
De munteenheid in India is de Rupee. Op het moment dat wij in India waren (november 2010) was 60 Rupees ongeveer 1 Euro waard. Kijk voor de actuele koers op oanda.com. Het is niet nodig om in Nederland al geld om te wisselen, dit kun je het beste ter plaatste doen. Op het vliegveld van Delhi kun je Euro’s of Dollars omwisselen naar Rupees.

Taal
De meest gesproken talen in India zijn Hindi en Engels. Daarnaast zijn er nog tientallen lokale talen.

Beste reistijd
Rajasthan is het gehele jaar te bereizen maar de beste reistijd is grof gezegd van oktober t/m april. Dan is de temperatuur aangenaam en valt er normaal gesproken weinig neerslag.

Veiligheid
Wij hebben ons in India geen seconde onveilig gevoeld. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam al kunnen sommige verkopers opdringerig zijn. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht. Verdeel je geld, laat je sieraden en dure horloge thuis en bewaar je backpack en waardevolle spullen in je hotel of een kluis.

Internetten
In de grote steden zijn overal internet cafe’s waar je goedkoop kunt internetten. De verbinding is redelijk.

Ambassades
De Indiase ambassade in Nederland is gevestigd in Den Haag:
Indian Ambassy Buitenrustweg 2
2517 KD Den Haag
Tel: 070-3469771
Fax: 070-3617072

De Nederlandse ambassade in India is gevestigd in Delhi:
Nederlandse Ambassade
6/50 F, Shantipath,
Chanakyapuri
New Delhi 110021

Tel.: 00-91-11-6884951 t/m 54
Fax: 00-91-11-6884956

Inentingen
Voor een bezoek aan Rajasthan zijn geen inentingen verplicht maar inentingen tegen DTP, Hepatitis A en buiktyfus worden wel aangeraden door de GGD. Soms wordt er ook een malaria profylaxe aangeraden. Neem +/- 6 weken voor vertrekt contact op met de GGD of je huisarts voor de laatste informatie.

Vluchtinformatie
KLM biedt een directe vlucht aan van Amsterdam naar Delhi. Deze vlucht duurt ongeveer 8 uur. Vluchten met een overstap zijn vaak goedkoper.

Gezondheid
Maag en darmklachten: Veel reizigers krijgen in India last van maag/darmklachten en lopen de Delhi Belly op, diarree. Met een paar voorzorgsmaatregelen kun je de risico’s verkleinen. Drink geen leidingwater, was of desinfecteer je handen als je in aanraking bent geweest met geldbiljetten, eet geen rauwe groenten of ongeschild fruit. Vermijd ijsklontjes, drink geen ijskoude drankjes. Als hoofdregel geldt; cook it, peel it, boil it or forget it. Wij dronken een coca cola (liefst cola light) bij ons avondeten en hadden een bolletje citroensap mee. Elke ochtend deden we een paar druppels in ons drinkwater. Het smaakt verfrissend en desinfecteert. Het is zo verleidelijk, maar zet ook de airconditioning in je hotel of auto niet te koud. Ook door de temperatuur-wisselingen kun je namelijk last krijgen van je darmen.

De warmte: smeer je goed in tegen de zon en zorg dat je voldoende water drinkt! Vaak heb je niet in de gaten dat je verbrandt of uitdroogt.