Over ons

Wij zijn Jan Bouma & Petra Jasperse, al meer dan 18 jaar een stel, en wonen in een dorp in het noordwesten van Nederland.

De laatste jaren is reizen uitgegroeid tot onze grootste passie die gelukkig heel goed te combineren is met onze andere passie fotografie. Het liefst reizen wij zelfstandig. Meestal kopen we alleen een vliegticket en een reisgids en maken een globale reisplanning, de rest regelen we ter plaatse. Op deze manier beleef je een land naar onze mening het beste. Het overweldigende gevoel van vrijheid, ontmoetingen met andere culturen, adembenemende landschappen, het werkt verslavend…

Reizen maakt dat je eenvoudiger kunt relativeren. Keer op keer beseffen wij weer hoe goed we het hebben hier in de Westerse wereld. We leven in vrijheid, hebben een dak boven ons hoofd, beschikken over medische zorg, stromend water, elektriciteit. Allemaal zaken die voor ons zo vanzelfsprekend zijn maar voor zoveel mensen in de wereld niet.Op dit moment hebben wij een voorliefde voor lege, weidse landschappen zoals woestijnen. We vinden het heerlijk om te ontsnappen uit de hectische drukte van het overvolle Nederland waar het soms alleen maar lijkt te draaien om geld, status, oppervlakkigheid, oordelen en veroordelen.

Verder hebben we ons hart verpand aan de mensen van Rajasthan in India. Ze zijn zo open, gastvrij, kleurrijk, nieuwsgierig en hebben een bepaalde levenslust, een sprankeling in hun ogen die wij hier in het Westen zijn kwijtgeraakt.

Naast reizen worden wij blij van lange (strand) wandelingen, de zon, lekker eten met familie/vrienden, lezen, film kijken en Bollywood muziek.

We hebben deze website gemaakt om zowel bekenden als onbekenden mee te laten genieten van onze reizen, om onze ervaringen te delen met andere reizigers en om iedereen te laten zien hoe mooi onze wereld is. Wij hopen nog veel reizen te mogen maken en met jullie te kunnen delen via deze website want hoe meer wij reizen hoe groter onze wereld wordt…

Heb je vragen of op- en aanmerkingen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@2discover.net

Laatst bijgewerkt: maart 2013.

Veel plezier op onze website.

Jan & Petra