Algemene informatie Verenigde Arabische Emiraten

Reisdocumenten
Voor een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder is een visum verplicht. Deze krijg je gratis bij aankomst op de luchthaven. Dit visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

Tijdverschil
In de Verenigde Arabische Emiraten is het in onze zomertijd 2 uur en in onze wintertijd 3 uur later dan in Nederland.

Geldzaken
De munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham (AED). Op het moment dat wij in de Verenigde Arabische Emiraten waren (november 2012) was 10 Dirham ongeveer 2 Euro waard. Kijk voor de actuele koers op oanda.com. Het is niet noodzakelijk om in Nederland al geld om te wisselen, dit kun je het beste ter plaatste doen. Er zijn genoeg geldautomaten en creditcards worden overal geaccepteerd.

Taal
De voertaal in de Verenigde Arabische Emiraten is Arabisch maar bijna iedereen spreekt goed Engels.

Beste reistijd
De beste periode voor een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten is grof gezegd van oktober t/m maart. Buiten deze maanden is het erg warm. Er valt weinig regen.  

Veiligheid
Wij hebben ons in de Verenigde Arabische Emiraten geen seconde onveilig gevoeld. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht. Verdeel je geld, laat je sieraden en dure horloge thuis en bewaar je backpack en waardevolle spullen in je hotel of een kluis. 

Inentingen
Voor een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten zijn geen inentingen verplicht maar inentingen tegen DTP en  Hepatitis A wordt aangeraden. Neem +/- 6 weken voor vertrekt contact op met de GGD voor de laatste informatie.

Vluchtinformatie
Sinds 1 augustus 2012 vliegt Emirates dagelijks met de Airbus A380-800 van Amsterdam naar Dubai. Deze vlucht duurt +/- 6,5 uur. Ook andere maatschappijen zoals KLM verzorgen (directe) vluchten naar Dubai of Abu Dhabi.

Metro in Dubai
De metro van Dubai is een aanrader; goedkoop, veilig, schoon en erg punctueel want hij rijdt iedere 6 minuten. Er zijn 2 lijnen in gebruik, een rode en een groene lijn, en als het goed is komen daar in de nabije toekomst nog 2 lijnen bij.

Kleding
De Verenigde Arabische Emiraten is een modern maar tevens Islamitisch land en het is af te raden om korte broeken/rokjes, strakke topjes en hempjes te dragen, vooral voor vrouwen. Lange katoenen broeken en t-shirts zijn voldoende.

Netspanning
De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220/240 volt. Neem een wereldstekker mee.

Ambassades
Nederlandse Ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten:

Al Masaood Tower, Sheikh Hamdan Street, apt 601
Abu Dhabi UAE
P.O.Box 46560, Abu Dhabi, UAE
T: 00-971 2 6958000 
F: 00-971 2 6313158